II.Erzsébet, Kate Moss és George Clooney

Infostart
2007. május 4. 09:56
Hogyan kerülhet egy listára Leonardo DiCaprio, II. Erzsébet és Tyra Banks? A színész, az angol királynő és a modell egyaránt igen befolyásos, így a Time magazin mindannyiukat szerepelteti a Top 100-as listáján.

A legbefolyásosabb emberek névsorában szereplő 71 férfi és 29 nő a világ 27 országból származik. Tehetségükkel vagy morális példamutatásukkal elérték, hogy a világ hallgasson rájuk.

Néhányan biztos befutók a listán, azt ugyanis senki nem merné vitatni, hogy Bill Gates, a Microsoft alapítójának javaslataira mindenki odafigyel. Ugyanez igaz az egyesült államokbeli Barack Obamára és Hillary Clintonra, akik mindketten demokrata jelöltként szeretnének indulni a jövő évi elnökválasztáson.

A szórakoztatóiparból az Eviator és a Titanic sztárja mellett olyan emberek kerültek fel a listára mint Justin Timberlake popénekes, Sacha Baron Cohen, aki a Borat című filmmel tett szert világhírnévre, Martin Scorsese filmrendező, Kate Moss brit modell vagy Brad Pitt filmszínész.

A legbefolyásosabb vezetők között van II. Erzsébet mellett Condoleezza Rica, az Egyesült Államok külügyminisztere, Raul Castro, Kuba védelmi minisztere, aki betegsége alatt Fidel Castrot helyettesíti, valamint XVI. Benedek pápa és Angela Merkel német kancellár.

Immáron szintén a vezetők között tüntették fel a listán Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója, sőt, itt olvashatjuk Osama bin Laden, az al-Quaida terrorszervezet vezetőjének nevét is.

Külön csoportot alkotnak az "úttörők és hősök", akik között megtalálhatjuk Tyra Banks modellt, aki televíziós műsorában a nem tökéletes alakú nők háttérbe szorítása ellen emelt szót. Itt szerepel Roger Federer teniszcsillag is. Úttörőnek számít Michael J Fox és George Clooney filmszínész is.

A tudósok és gondolkodók listájára került fel Al Gore egykori amerikai alelnök, aki a klímaváltozás elleni munkásságával vívta ki helyét a listán.