Partizánharcra készüljünk a marslakók ellen

Infostart
2007. április 26. 04:59
Hogyan verjük vissza a marslakók támadását - erről jelent meg kézikönyv az Egyesült Államokban. A szerzők pedig nem sült bolondok; egyikük fizikusi és csillagászi diplomával rendelkezik, és mindketten a NASA és a védelmi minisztérium tanácsadói.

Ha az idegenek mégis megtámadnák a Földet, sokan sajnálni fogják az Egyesült Államokban, hogy nem hallgattak Travis Taylorra és Bob Boanra. Ha pedig az invázió követné a hollywoodi forgatókönyveket, akkor lehet, hogy ők ketten lesznek majd kénytelenek megvédeni a Földet.

Travis Taylor és Bob Boan ugyanis kézikönyvet írt "Bevezetés a bolygó védelmébe" címmel arról, miképpen tudja az emberiség megvédeni magát a kis zöld idegenektől, akik halálos sugárfegyvereikkel már be is célozták a Földet.

Igenis vannak idegenek

A szerzők pedig nem viccelnek. "Valós a lehetőség, hogy léteznek az idegenek, és elég fejlettek ahhoz, hogy meglátogathassanak minket" - állítja Taylor, akit nem lehet paranoiás sült bolondnak nevezni.

Fizikusi és csillagászi végzettsége van, és szerzőtársával együtt többször dolgozott már az amerikai védelmi minisztériumnak és az űrhivatalnak, a NASA-nak is tanácsadóként.

Azt még a szerzők is elismerik, hogy az idegenek esetleges támadása a Föld ellen viszonylag kevés embert izgat. Szerintük azonban nincs igazuk azoknak, akik azt hiszik, hogy amelyik értelmes lény elég fejlett technikailag a csillagközi utazáshoz, az már leszokott a háborúzásról."Ez gyönyörű elv, de nincs semmi alapja" - hangsúlyozta Taylor, aki szerzőtársával együtt úgy véli, hogy csak a Tejút-rendszerben több ezer értelmes lény élhet rajtunk kívül. Annak pedig egyenesen "nagy a valószínűsége", hogy százévente legalább egy-két földön kívüli űrhajó ellátogat a Földre.

Ha pedig ez így van, előbb-utóbb meg is támadhatnak minket, így a szerzők elkezdtek gondolkodni azon, hogyan védekezhetnénk ellenük.

A megoldást a muszlim lázadók mutatták meg. "A mudzsahedek partizánharcához hasonló ellenállásra kell felkészülnünk a mieinknél sokkal fejlettebb fegyverek ellen" - fejtette ki Taylor.