Megnyitják a vérfürdő helyszínét

InfoRádió / MTI
2007. április 23. 10:36
Visszatérhetnek a diákok arra a Virginia állambeli campusra, ahol egy héttel ezelőtt az Egyesült Államok történetének eddigi legvéresebb oktatási intézményi drámája zajlott: egy pszichés problémákkal küzdő fiatalember agyonlőtt 32 embert, majd önmagával is végzett.

Vasárnap az egyetem diákönkormányzata nyilatkozatban kérte a médiát, hogy tartsa tiszteletben a magánszférához fűződő jogaikat.

Közölték: zavarja őket az újságírók és tévések hada, amely eddig beszámolt a történtekről és annak utóhatásairól. A campus központi gyepét virágok, gyertyák és mécsesek borítják.

A gyilkosságokat egy dél-koreai diák, Cso Szung Huj követte el. Az ázsiai fiú először volt barátnőjét és annak szerelmét ölte meg, majd válogatás nélkül gyilkolni kezdett.

Halála előtt Cso Szung Hoj videoüzenetet küldött a tévécsatornáknak. Ezekben közölte: gyűlöli a gazdagokat.

Szerinte a későbbi mészárlásnak azonban nem kellett volna megtörténnie. "Millió lehetőségetek lett volna, hogy elkerüljétek, de úgy döntöttetek, hogy a véremet ontjátok. Nem hagytatok számomra kiutat. Kezetekhez vér tapad, amit soha nem moshattok le" - mondta egyik üzenetében.