A kórházban landolt az amatőr pilóta

Infostart
2007. április 12. 06:12
Az állát és a lábát is eltörte az a kínai férfi, aki a saját maga által készített repülőt tesztelte. Az amatőr pilóta tevékenységét a média is követte, hiszen a repülés tudományát autodidaktaként könyvekből sajátította el.

A férfi mindössze két percet töltött a levegőben járgányával, amellyel csak 50 méter magasságba emelkedett fel, majd Peking egyik külvárosánál szántott fel vele egy rétet.

"Szerencsére a szerkezetnek nem esett baja, így tovább tudom fejleszteni egészen addig, míg végre nem tudok végrehajtani vele egy tökéletes landolást" - mondta a 30 éves férfi.

A hét méter hosszú, alumíniumból készült repülő fesztávolsága tíz méter, és majdnem 800 ezer forintnak megfelelő összeget költött tulajdonosa a megépítésére.

Li Xianfeng, aki erre fordította minden pénzét és szabadidejét, az életét is feláldozná arra, hogy megvalósítsa álmát, azt, hogy a saját maga által készített repülőn repül.

Kínában az amatőr pilótáknak repülés előtt egy bizottság előtt kell bebizonyítaniuk, hogy képesek a feladatra. Sokan azonban e nélkül is felszállnak, mint ahogy Li Xianfeng is tette.