Megszavazták az új román kormányt

InfoRádió / MTI
2007. április 3. 18:58
Támogatta a román parlament a Nemzeti Liberális Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusaiból álló új kormány megalakulását.

Az előzetesen vártnál simábban megszavazta a román parlament a Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök vezette új román kormányt. A kabinet a Nemzeti Liberális Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusaiból áll.

A kabinet beiktatásához 235 "igen" szavazatra lett volna szükség, ezt a határt azonban jóval felülmúlva, 303 honatya adta le támogató voksát, s mindössze 27 ellenszavazatot számoltak.

A kabinetnek négy magyar tagja lesz: Markó Béla továbbra is miniszterelnök-helyettesként dolgozik (a korábbiakhoz hasonlóan felügyelné a kulturális, oktatási és európai integrációs feladatokat).

Borbély László regionális fejlesztési miniszterként tevékenykedik az új kormányban, Korodi Attila (eddigi környezetvédelmi államtitkár) pedig megkapta a környezetvédelmi tárcát. Nagy Zsolt továbbra is informatikai és távközlési miniszterként dolgozik az új román kormányban.