A börtönben halhat meg a Tejesember - képekkel

Infostart
2007. április 3. 16:26
Harminc évre ítélték Nagy-Britanniában a világ egyik legsikeresebb kokainterjesztő hálózatának főnökét. A 60 éves Brian Brendan Wright saját ügyvédje szerint is valószínűleg a börtönben fog meghalni.

Harminc év börtönre ítélték a világ egyik legkiterjedtebb pénzmosó és kokainterjesztő hálózatának vezetőjét Nagy-Britanniában.

A vádak szerint Brian Brendan Wright és bandája több száz millió font értékben csempészett kábítószert Dél-Amerikából az Egyesült Királyságba.

A "Tejesembernek" is hívott férfi ugyan tagadta az ellene felhozott vádakat, a bíróság végül két hónapos tárgyalást követően letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

"Maga a bűnözés mestere volt: manipulatív, befolyásos és nagy hatalmú. Mindent kockára tett és cserébe évekig luxuséletet élt. Tudta, mivel jár ha elkapják és elítélik" - jelentette ki az ítélethirdetéskor Peter Moss bíró.

"Tisztában vagyok azzal, hogy jóval idősebb lesz, amikor szabadlábra helyezhetik. Tisztában vagyok azzal is, hogy esetleg nem éri meg azt a pillanatot. A kokain ugyanakkor elmondhatatlan nyomorúságot okoz több tízezer felhasználónak" - tette hozzá a bíró.

Brian Brendan Wright ügyvédje az ítélethirdetés után azt mondta: a férfi valószínűleg börtönben fog meghalni. Brian Brendan Wright a lóversenysport közismert alakja volt, rengeteg gazdag és híres emberrel állt közeli kapcsolatban.

Ha szeretne képeket nézegetni Brian Brendan Wrightról és bandájáról, kattintson ide!