Vegyen nappalijába levegő-levegő rakétát!

Infostart
2007. március 21. 09:24
Kalapács alá kerül egy hatástalanított brit levegő-levegő rakéta. A Skyflash típusú lövedék akár modern szoborként is megállná a helyét.

Ilyen típusú rakétákkal F4 Fantomokat, Tornadókat és F16-os harci repülőket szereltek fel az 1980-as években.

A levegő-levegő rakéta akár 48 kilométeres távolságból is képes volt végezni a célponttal, és óránként több mint 4800 kilométeres sebességgel repült.

Az egyik Skyflasht most bárki megveheti, hiszen a Wooley és Wallis aukciósház "Úri tárgyak" című árverésén megvételre kínálja.

A rakétát, amely több hadieszköz-gyűjtő és különleges tárgyakat kedvelő érdeklődését is felkeltette, hatástalanították, ezüst színűre festették és egy talapzatra helyezték, így akár szoborként is funkcionálhat.

A Skyflashek eredetileg 250 ezer fontot (csaknem 90 millió forint) értek, az aukcióra bocsátott darab a becslések szerint körülbelül 20 ezer fontot (közel 7,2 millió forint) hoz majd az eladónak.

"Sosem találkoztam még ilyesmivel, általában csak kerámia vagy üvegtárgyakkal foglalkozunk. Ez egy jó időszak a rakéta eladására, mert egyre nagyobb a kereslet az ilyenfajta szobrokra" - mondta az árverés vezetője, Michael Jefferey.