"Az agy diadala az erő felett"

Infostart
2007. március 19. 04:41
A színházba járás jelenleg népszerűbb kikapcsolódási tevékenységnek számít Olaszországban, mint egy labdarúgó-mérkőzés megtekintése.

Hiába Olaszország a futball aktuális világbajnoka, a sorozatos botrányok és szurkolói rendbontások elvették az emberek kedvét a labdarúgástól, így csökken a nézők száma az olasz stadionokban.

Másfélszer többen, 13,5 millióan jártak színházba az elmúlt évben, mint amennyi az olasz bajnokság nézőszáma volt. "Az agy diadala az erő felett" - kommentálta egy olasz lap az adatokat.

Azért is meglepő a művészet térnyerése, mert Olaszországban Nagy-Britanniához képest jóval kevesebbet, 1,2 milliárd fontnak megfelelő összeget (több mint 460 milliárd forint) fordítanak a kultúrára évente.

A klubvezetők a magas adókat okolják. A Livorno elnöke, Aldo Spinelli közölte, hogy az angol egyesületeknek hatvan százalékkal kevesebbet kell adózniuk, és ha ezen a téren Olaszországban kedvező változást történne, akkor csökkenthetnék a jegyárakat, ami a nézőszám emelkedéséhez vezetne.