Újabb hazug politikus bukott le, de nem szégyelli

Infostart
2007. március 10. 13:04
Az amerikai képviselőház volt republikánus vezetője nem tartja magát képmutatónak, annak ellenére, hogy akkor csalta meg feleségét, amikor kikényszerítette a lemondatási eljárást Bill Clinton elnök ellen a Monica Lewinsky-ügy miatt.

Newt Gingrich, aki a republikánusok jelöltjeként pályázik az elnöki posztra, egy tévéinterjú során vallotta be, hogy nem volt hű akkori nejéhez.

Az interjút James Dobson, Amerika egyik legbefolyásosabb keresztény konzervatív személyisége készítette a politikussal.

A The Times szerint finoman megkoreografált beszélgetéssel azt akarták elérni, hogy Newt Gingrich jobb színben tűnjön fel a vallásos, konzervatív választók előtt.

"Vannak időszakok, amikor nem tudok hű maradni az értékekhez, amelyekben hiszek. És voltak olyanok is, amikor Isten értékeihez sem tudtam hű maradni" - mondta a politikus.

Sejtették, most elismerte

A képviselőház egykori elnökéről már régóta keringtek a pletykák, hogy házasságon kívüli kapcsolatai is voltak, a politikus azonban, aki eddig háromszor nősült, mindent tagadott.

Mostani vallomása éppen azért különleges, mert ő volt a Bill Clinton támadó republikánusok vezetője, amikor az elnök bajba került egy fehér házi gyakornokkal, Monica Lewinsky-val folytatott szexuális kapcsolata miatt.

A most 63 éves Newt Gingrich - Bill Clintonhoz hasonlóan - egy nála jóval fiatalabb segítőjével csalta meg feleségét 1998-ban. Miután 2000-ben elvált, feleségül vette a nála több mint 20 évvel fiatalabb Callista Biseket.

Javíthatja az esélyeit

Newt Gingrich, aki gyakran hangoztatja, mennyire fontosak számára a családi értékek, nem tartja magát képmutatónak.

Úgy véli, neki mint a képviselőház elnökének kötelessége volt kiállni Bill Clinton felelősségre vonása mellett, hiszen az elnök hazudott a bíróságnak, amikor azt állította, hogy nem volt szexuális kapcsolat közte és Monica Lewinsky között.

A politikus azután vallotta be "bűnét", hogy a republikánusok között egyre többen jelzik, nincsenek megelégedve a párt három másik jelöltjével, John McCainnel, Rudy Giulianival és Mitt Romney-val.