Drámai vallomás: "élve elégő emberekről beszélt" - képek

Infostart
2007. március 8. 09:34
Huszonhárom áldozata és több mint száz túlélője van a szerdai, indonéziai repülőgép-szerencsétlenségnek. Az egyik megmenekülő arról számolt be, hogy a földet érés után minden elsötétült, és az emberek sikítoztak, míg egy másik túlélő élve elégő embereket látott a gépen.

115 túlélője van a szerdai, indonéziai repülőgép-szerencsétlenségnek. A lángoló repülőgépből még időben kimenekülők többsége súlyos égési sérüléseket szenvedett.

"Akkor vettük észre, hogy valami nincs rendben, amikor a gép lassítás nélkül kezdett közelíteni a leszállópályához. A földet érés után ugrott egyet a gép, de továbbra sem lassított. Ekkor már mindenki tudta, hogy valami baj van. Minden elsötétült, a tárgyak össze-vissza repkedtek, és az emberek sikítoztak" - mondta el az egyik túlélő, Alessandro Bertoletti.

Az olasz újságíró annak köszönheti megmenekülését, hogy közel ült a vészkijárathoz, és egy nő segítségével ki tudott ugrani még a repülőgépen kiütött tűz elterjedése előtt.

"Hamarosan egy újabb robbanás történt, ami után már senki sem tudott kimenekülni" - tette hozzá Bertoletti.

Élve elégő emberek

Egy ausztrál újságírónő, Cynthia Banham is túlélte a szerencsétlenséget. "Azt hitte, hogy meg fog halni. Élve elégő emberekről beszélt" - mondta egyik kollégája.

A Jáva szigetén lévő Yogyakarta város repülőterén történt szerencsétlenségben a korábbi hírekkel ellentétben 23-an vesztették életüket.

Ha szeretne képeket látni a szerencsétlenségről, kattintson ide!

Az áldozatok között van négy ausztrál kormányhivatalnok, akik Alexander Downer külügyminiszter és Phillip Ruddock igazságügy-miniszter indonéziai látogatására érkeztek a délkelet-ázsiai országba.