Sokkoló fotók és videó a nyitranováki robbanásról!

InfoRádió / MTI
2007. március 4. 15:43
A szlovák kormányfő szerint valószínűleg nem terrortámadás okozta a pénteki nyitranováki robbanást, amelynek során három ember meghalt, negyven pedig megsebesült egy katonai muníciót hatástalanító üzemben.

Robert Fico a szlovák közszolgálati televízióban azt mondta, hogy a

szándékos támadás lehetőségét a helyszínen vizsgálódó titkosszolgálati szakemberek zárták ki. Utalt rá, hogy az eltűnt személyek már nem kerülhetnek elő élve. Hozzátette, hogy a szerencsétlenül járt emberek családját bőkezűen kártalanítja a szlovák kormány.

A felrobbant üzem egyik tulajdonosa a szlovák védelmi tárca. Ennek ellenére polgári alkalmazottakat, sőt nőket is foglalkoztatnak, akiknek munkáját katonák felügyelték. Sajtóhírek szerint a helyszínen vizsgálódó


Órákig gomolygott a füstoszlop
(fotó: SME)

szakemberek utólag ezt helytelenítették, ami azt jelentheti, hogy a balesetet esetleg a robbanóanyagok szakszerűtlen kezelése idézhette elő.

A védelmi miniszter is hasonlóan nyilatkozott. Frantisek Kasicky szerint a robbanást feltehetően technológiai hiba okozta.

A tárcavezető nem érzi magát felelősnek, a tragédia után mégis felajánlotta a lemondását, amit azonban Robert Fico nem fogadott el.


A katasztrófa után helikopterről videófelvétel készült a helyszínről. Kattintson ide és nézze meg!