"Szívesen lennék a hóhéra"

Infostart
2007. március 2. 10:28
Egy rivális családból származó három ember megölésének a megrendelését ismerte be Carl Williams ausztrál maffiavezér. A két família évek óta zajló véres harcába legújabban a nők is bekapcsolódtak.

A melbourne-i alvilág egyik vezetője, Carl Williams a bíróságon beismerte, hogy ő rendelte el három ember megölését. A hatóságok korábban hiába próbálták a bandavezérre bizonyítani a gyilkosságokat, amelyek egy rivális maffiacsoport tagjai ellen irányultak.

Lewis Morant, a banda vezetőjét egy melbourne-i bárban lőtték le, míg fiával, Jason Morannal hatéves ikrei szeme láttára végeztek. Carl Williams emberei megöltek egy kábítószer-kereskedőt is. Az ausztrál maffiavezér évekig ártatlannak vallotta magát, és a rendőrséget zaklatással vádolta.

A hatóságok Williams csoportjának másik vezérét, a "Mr. Big"-ként számon tartott Antonio Mokbelt továbbra is keresik, ugyanis a hírek szerint közreműködött a gyilkosságokban.

A két banda harcába a családok nő tagjai is bekapcsolódtak. Egy rádióműsornak Judy Moran, Lewis Moran özvegye volt a vendége, és úgy vélekedett, Williams alkut kötött a rendőrséggel, hogy több gyilkossági vádat is megússzon.

"El akarták törölni a föld színéről a teljes Moran-családot" - vélekedett a nő, aki hangsúlyozta, újra be kellene vezetni a halálbüntetést. "Szívesen lennék a hóhéra" - tette hozzá a fiát és férjét egyszerre elvesztő asszony. Ezt követően a műsorba betelfonált Williams felesége, Roberta is, és hazugságnak nevezte Judy Moran szavait.

Egy negyedik gyilkosságért egy teljesen titokban tartott tárgyaláson 21 éves börtönbüntetést kapott a bandavezér, amelynek letöltését már el is kezdte.

Az ausztrál maffiacsoportok harcában eddig 28-an haltak meg. A bandák közötti háború előzménye, hogy 1998-ban egy mosodában lelőtték a drogbárót, Alphonse Gangitanót.

A felségterületének átvételére szövetséget kötött Williams és Mokbel. Egy évvel később Jason és Mark Moran rálőtt Williamsre, aki megsebesült, és kegyetlen bosszút állt.