Tizennégy lefejezett holttest, tizenhét újabb halott

InfoRádió / MTI
2006. december 10. 14:38
Irakban vasárnap tizenhét embert öltek meg különböző fegyveres támadásokban, kora délutánig. Egy kórházba 14 lefejezett ember holttestét szállították be.

Ismeretlen fegyveresek lemészárolták egy síita család öt férfitagját - öt testvért - Bagdad egyik nyugati városrészében, a többségében szunniták lakta al-Dzsihád negyedben.

A támadók azután berontottak egy szomszédos lakásba is, ahol lelőttek egy - szintén síita - férfit és három fiát. Az első öt áldozat közül az egyik rendőr volt - közölték a biztonsági szolgálatok.

Nevük elhallgatása mellett nyilatkozó rendőrségi források szerint szunniták voltak a tettesek, akik hittestvéreik elleni korábbi támadásokat akartak megtorolni.

Egy másik bagdadi negyedben, a délnyugati Amelben összecsaptak egymással egy síita milícia és egy szunnita törzs, a Dzsanabat tagjai. Az összetűzésnek a helyszínre siető iraki és amerikai alakulatok vetettek véget. Öten meghaltak, hatan megsebesültek a villongásokban.

Szintén a város nyugati részében, Jarmúk negyedben megölték Ahmed Csalabi volt miniszterelnök-helyettes testőrségének egyik tagját.

Mint arról kórházi források beszámoltak, a jarmúki kórházba 14 lefejezett ember holttesttét szállították be vasárnap reggel, és további háromra bukkantak rá a főváros északnyugati részében.

Rendőrségi tájékoztatás szerint Tikrítben, Bagdadtól 180 kilométerre északra egy kórház biztonsági őrét támadták és ölték meg.

Az észak-iraki Kirkukban a helyi rendőrség arról számolt be, hogy megöltek egy fodrászt a fodrászüzletében.