Slota most feljelentésekkel fenyegetőzik

Infostart
2006. október 27. 10:41
A Szlovák Nemzeti Párt elnöke folytatja magyarellenes megnyilvánulásait. Ján Slota most sikkasztással vádolja a Magyar Koalíció Pártjának korábbi minisztereit.

Ján Slota legutóbbi sajtóértekezletén azt ígérte, rövidesen bizonyítékokat tár a nyilvánosság elé arról, hogy az MKP korábbi miniszteri rendszeresen törvényt sértettek, és jelentős pénzösszegeket sikkasztottak el.

Slota állítása szerint a bizonyítékokat a tárcáknál folyó belső ellenőrzés befejezése után, legkésőbb november végén hozza nyilvánosságra.

Addig semmilyen részletet nem hajlandó elárulni, ám mint mondta, valószínűnek tartja, hogy büntetőjogi feljelentések is születnek az ügyben.

A korábbi Dzurinda kormányban az MKP politikusai négy tárcát irányítottak, az építési és régiófejlesztési, az iskolaügyi, a földművelési, valamint a környezetvédelmi minisztériumot.

Az MKP határozottan visszautasította a vádakat. A párt hivatalos állásfoglalása leszögezi: amennyiben az SNS nem vet véget a hazugságokon alapuló vádaskodásoknak, az MKP bírósági úton fog védekezni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást