Géppisztollyal támadt tanárára a 13 éves diák

InfoRádió / MTI
2006. október 9. 21:08
Igen sajátos módszerrel akarta megoldani iskolai konfliktusait egy 13 éves diák, az egyesült államokbeli Missouri állam egyik kisvárosában. Miután összeveszett diáktársaival és tanáraival, egy AK-47-essel a mennyezetbe lőtt.

A fiú - aki álarcot viselt - valószínűleg túl sok akciófilmet nézett. A géppisztolyt ugyanis az igazgatóra és a tanfelügyelő-helyettesre szegezte, majd azt mondta: "kérem, ne kényszerítsenek erre".

Ezután belelőtt a mennyezetbe, majd ismét azt mondta: "kérem, ne kényszerítsenek erre!" - számolt be az esetről egy tanfelügyelő.

A tanfelügyelők ezután rá tudták venni arra, hogy elhagyja az épületet. Kint már két rendőr várta lövésre kész fegyverrel. A fiú ekkor eldobta a géppisztolyt, majd őrizetbe vették.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy a diák hátizsákjában találtak egy írást, amely szerint robbanóanyagot helyezett el az iskolaépületben. A 700 fős iskolát kiürítették, és átkutatták az épületet. Azt egyelőre nem tudják, hogy a gyermek hogyan jutott a géppisztolyhoz.

Az Egyesült Államokban az elmúlt egy hétben három államban is volt halálos kimenetelű lövöldözés. Az utóbbi két hétben több amerikai iskolát teljesen bezártak fenyegetések miatt.

A missouri incidensben senki nem sérült meg.