Megtalálták a brazil repülőgép roncsait, nincs túlélő

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 30. 16:45
Lezuhant egy brazil utasszállító repülőgép 155 személlyel a fedélzetén, roncsait az amazóniai őserdőben találták meg. Az első hírek szerint a szerencsétlenséget senki sem élte túl.

A Gol brazil fapados légitársaságnak Manausból a fővárosba közlekedő járatával helyi idő szerint péntek délután szakadt meg a kapcsolat, amikor a gép az északi Pará szövetségi állam fölött repült, fedélzetén 149 utassal és a hatfős személyzettel.

A katasztrófa körülményeiről megbízható adatok nem állnak rendelkezésre, de helyi tisztségviselők szerint a vadonatúj Boeing 737-800 egy kisebb repülőgéppel ütközött össze.

A brazil Embraer repülőgépgyártó közölte: egyik magánkézben lévő Legacy 600 típusú gépe ütközött össze a Gol járatával.

Waldir Pires védelmi miniszter elmondta: a kisgép öt amerikai utasával és a helyi pilótával sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Cachimbo légitámaszponton.

A pilóta elmondta a hatóságoknak, hogy gyakorlatilag nem látta az utasszállítót, csak egy árnyékot, ezután ütközést érzett, amelynek nyomán gépe egyik szárnyának egy része leszakadt.

A légierő találta meg a roncsot

Az utasszállító roncsaira Mato Grosso szövetségi államban, egy nehezen megközelíthető térségben találták meg a légierő felkutatására indult gépei - jelentette a brazil Globo TV.

Esetleges magyar áldozatokat illetően a magyar nagykövetséget, illetve a konzulátust sem magyar hozzátartozók, sem a brazil hatóságok nem értesítették - közölte Dudás Mihály.

A mostani lehet Brazília történetének legsúlyosabb légi katasztrófája.