Világszerte 95 millió nő vándorol

Infostart
2006. szeptember 6. 17:04
A világon csaknem minden második bevándorló nő. Számuk ma eléri a 95 milliót - állapította meg A Remény útja címu ENSZ-kiadvány, amelyet Budapesten mutatott be a Magyar ENSZ Társaság.

Az ENSZ Népesedési Alapja Stratégiai Tervezési Irodájának vezetője a világnépesedés helyzete 2006 című konferencián úgy vélte: elsősorban az a fontos, hogy a kormányok felismerjék azokat a kihívásokat és kockázatokat, amelyekkel az új országokban letelepedni kívánó nők szembesülnek.

Brendan O'Brien a jelentést idézve az InfoRádióban azt mondta: miközben a migrációt főként a fejlődő országok törékeny egészségügyi rendszere okozza, a szegény országból tömegesen vándorolnak ki az egészségügyi dolgozók, elsősorban az ápolónők.

Magyarország még évtizedekig számolhat azzal, hogy tranzitország marad, és illegális bevándorlók is szép számban érkezhetnek - mondta az Igazságügyi Minisztérium Bevándorlási Hivatalának főigazgatója.

Dr. Végh Zsuzsanna az InfoRádióban hozzátette: tavaly radikálisan csökkent a kiutasított külföldiek száma és a Magyarországra érkező bevándorlók között kevesebb a nő, mint amit a globális tendenciák mutatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Brendan O'Brien, az ENSZ Népesedési Alapjának Stratégiai Irodavezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Dr. Végh Zsuzsanna, az Igazságügyi Minisztérium Bevándorlási Hivatalának fõigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást