Öt levágott fej egy bárban

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 6. 18:58
Álarcos fegyveresek öt levágott emberi fejet dobtak egy mexikói bár táncparkettjére szerdán. Mexikóban az egyre nagyobb méreteket öltő szervezett bűnözésnek az idén már több mint kétszáz áldozata van.

A feketébe öltözött mintegy húsz álarcos helyi idő szerint hajnali fél kettőkor rontott be a közép-mexikói Michoachan állam Uruapan városának egyik bárjába.

A levegőbe lövöldözve a vendégeket a földre parancsolták, ezután nejlonzsákból öt levágott emberi fejet szórtak a táncparkettre.

A levágott fejek mellett üzenetet is hagytak: "A család nem öl pénzért, nem öl asszonyokat, ártatlanokat, csak azokat, akiknek meg kell halniuk. A világnak meg kell tudnia, hogy ez az isteni igazságszolgáltatás".

A rendőrség szerint a mostani lefejezések kapcsolatban állhatnak egy várandós asszony meggyilkolásával, akinek szintén lefejezett holttestét a múlt hét végén találták meg a város közelében.

Az ügyészség egyelőre nem tudta megmondani, hogy az üzenetben a "család" szó a meggyilkolt nő családjára vagy a kábítószer maffiára utal.