Tovább tombolnak a görögországi erdőtüzek

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 23. 13:49
Továbbra sem tudják megfékezni Görögországban a Kaszándra-félszigeten és a Peloponnészosz-félszigeten keletkezett tüzeket. Újabb áldozatai nincsenek a katasztrófának, a tűzoltók több helyen katonai erősítéssel dolgoznak.

A Kaszándra-félszigeten több tucat épület, egyebek mellett egy szálloda és egy bevásálóközpont is leégett. Eddig mintegy 5 ezer hektár erdő pusztult el a tűzben ezen a területen.

A Peloponnészosz-félszigeten a hatóságok közlése szerint sikerült megfékezni a lángokat, de a félsziget egy másik részén közben újabb helyen gyulladt ki a növényzet.

Görögország északi területein hétfőn éjjel közelítette meg a tűz a lakott területeket, a hatóságok több száz helyi lakost és több ezer turistát, köztük magyarokat költöztettek ki a nyaralóövezetből.

A tűz miatt meghalt egy német turista, aki csónakon próbált menekülni, és vízbe fulladt.

Törökországban kurd gerillák gyújtogatása okozott tüzet az ország 17 pontján. A fegyveresek a hatóságok kurdokkal szembeni bánásmódja ellen tiltakoztak az akciókkal.

Az országban hetek óta 40 fok közelében van a hőmérséklet; a hét végén kétezer hektár erdő égett le mintegy 90 tűzvészben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást