Dél-Németországot megbénította a hó

Infostart
2006. március 6. 11:08
Leszakadt áramvezetékek, 5 órás várakozás az autópályákon, szünetelő tömegközlekedés. Dél-Németországot megbénította a hétvégi havazás.

Dél-Németországban csak igen lassan normalizálódik az élet a hétvégi szakadatlan hóesés nyomán. Alig 24 óra leforgása alatt fél méter hó esett, ami káoszt okozott a közlekedésben, és számos épületben is károk keletkeztek.

Az autópályák jó része már járható, és a nemzetközi vonatforgalomban is már csak kisebb fennakadások vannak - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

Münchenben viszont szombat este óta nem járnak a villamosok, és a városi autóbuszok is több mint egy napig nem közlekedtek.

Az autópályákon összesen 300 kilométeres dugók alakultak ki, sokan 5-6 órát is eltöltöttek autójukban, amíg sikerült eltakarítani a hóakadályokat. Nekik a Vöröskereszt munkatársai vittek forró teát és takarót.

A dél-német nagyvárosban az elektromos távvezetékek is leszakadtak a szélsőséges időjárás miatt, ezért több mint 10 ezer háztartás maradt átmenetileg áram nélkül.

A müncheni repülőtéren a hétvégén majdnem minden belföldi járatot töröltek, de a nemzetközi forgalomban is jelentős késéssel fogadták és indították a gépeket.

A meteorológusok javulást ígértek, a tartós hideg miatt viszont még mindig csak a hómunkásokra lehet számítani. Olvadás még legalább egy hétig nem várható.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást