Szabadulóművész vagy maffiózó a késelő magyar férfi

Infostart
2006. február 23. 15:55
A Külügyminisztérium információi szerint emberöléssel vádolja az orosz ügyészség azt a 31 éves magyar állampolgárt, aki azt állítja: elrablói fogságából akart menekülni, amikor leszúrt egy embert, egy másikat pedig könnyebben megsebesített.

Polgár Viktor, a külügyi tárca szóvivője az InfoRádióban elmondta: a férfi - közlése szerint - Ukrajnából utazott a térségbe egy állásajánlat miatt, de hárman rátámadtak és Dagesztánba akarták vinni.

Hozzátette: az ukrán nemzetiségű magyar állampolgár azt állította, hogy szabadulásakor végzett egyik elrablójával, és a dulakodás közben maga is megsebesült.

A szóvivő szólt arról is, hogy a férfinak jelenleg jogi képviselőt keresnek, miután nem fogadta el a számára kirendelt ügyvédet.

A magyar állampolgárt rendőri őrizet alatt, egy dél-oroszországi kórházban ápolják, a két életben maradt feltételezett emberrablót szintén elfogták.

Üzleti nézeteltérés?

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen tartózkodó észak-kaukázusi programigazgatója az InfoRádióban azt mondta: az ottani hírek egyre inkább elmozdulnak "az emberrablás-verziótól", mivel a fiatalember már egy nappal állítólagos elrablása előtt találkozott a három dagesztáni férfival.

Czimre László hozzátette: továbbra sem tiszta a kép, egyes források üzleti nézeteltérésről szólnak.

A programigazgató közölte: a hatóságok nem engedik be a kórházban fekvő férfihoz, de a következő napokban újra megpróbálja meglátogatni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Czimre László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet programigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást