Akar az egyik leggazdagabb magyar lenni?

Infostart
2006. február 3. 07:36
Minden idők legnagyobb európai lottónyereménye várható pénteken este, amennyiben valaki elviszi az EuroMillions játék jackpotját. A nyeremény nem kevesebb mint 125 millió font azaz 45,5 milliárd forint. Jelezzük: Ausztriában is lehet fogadni...

Európában összesen kilenc országban lehet játszani az EuroMillions nevű lottóval (Magyarországhoz legközelebb Ausztriában), melynek péntek este kisorsolásra kerülő főnyereménye nem kevesebb mint 125 millió font (45,5 milliárd forint). Ez minden idők legnagyobb európai lottónyereménye – közölte a játékot szervező brit Camelot cég.

A játékban immár 11 hete halmozódik a főnyeremény, mely minden idők legmagasabb kifizetett lottónyereménye lehet, ha egyetlen játékos nyeri meg.

Amennyiben február 10-ig senki sem viszi el a jackpotot, akkor az addig felhalmozódott összeget szétosztják a többi nyertes között.

A fantasztikus péntek esti nyeremény lehetősége a britek tömegeit szédíti meg, a szelvényvásárlás ezer százalékkal növekedett. Érdekes módon a gazdag emberek által lakott városnegyedekben ugrott meg leginkább a forgalom, Londonban például a jómódú Chelsea és Kensington kerületben. Valószínűleg azért, mert ott egyszerre sok szelvénnyel kísértik meg a szinte lehetetlent.

Az angol lapok szerint statisztikailag nagyobb az esélye annak, írják az angol lapok, hogy az embert szentté avassák - erre körülbelül húsz millió ez egyhez az esély, vagy annak, hogy belénk csapjon a villám, minthogy elnyerjék a rettenetes mennyiségű pénzt.

Az EuroMillions játék szabályai szerint a játékosoknak ötvenből öt számot kell eltalálniuk, de ahhoz, hogy a jackpotot elvigye valaki, ezen kívül még kettőt helyesen kell bejelölnie az ún. Szerencsecsillag kilenc száma közül.

A játékot szervező brit Camelot cég szerint az Egyesült Államokban már voltak a jelenleginél nagyobb nyeremények, de a győztesek inkább az egyszeri, csökkentett értékű kifizetést választották és nem a teljes összeg részletekben történő kifizetését.

Az EuroMillions nevű játék történetében a legtöbbet eddig Dolores McNamara nyerte, aki tavaly júliusban 79 millió fontot (mintegy 29 milliárd forintot) vihetett haza.

{{keretes_cim}}

{{keretes_szoveg}}



KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást