Lelőttek egy fenyegtőző utast a miami repülőtéren

Infostart
2005. december 7. 21:36
Egy ember meghalt, amikor egy fegyveres légikísérő tüzet nyitott az American Airlines egyik Kolumbiából Orlandóba tartó repülőgépén a Miami repülőtéren. Az utas azzal fenyegtőzött, hogy bomba van nála és felszólításra sem volt hajlandó megállni.

A gép éppen landolt és a kifutón tartózkodott, amikor az incidens történt. A 44 éves Rigoberto Alpizar azzal fenyegetőzött, hogy pokolgép van a kézipoggyászában és nem volt hajlandó engedelmeskedni a biztonsági kísérő utasításának.

A hivatalos beszámoló szerint az amerikai állampolgárságú férfi futni kezdett, és a kézitáskája felé nyúlt, amikor a biztonsági járatkísérő lelőtte az utasfolyosón.

Az egyik utas beszámolója szerint az asszony férje a biztonsági ember után szaladt, és azt kiabálta, hogy nem beszámítható, elfelejtette bevenni a rendszeresen szedett orvosságát.

A gépet felfegyverzett rendőrök vették körül. A SkyNews brit hírtelevízióban Francis Tusa védelmi és biztonsági szakértő emlékeztetett arra, hogy a fegyveres légikísérők jelenléte a 2001. szeptember 11-i eseményeket követően nőtt meg drámai módon.

A szakértő megjegyezte: a pilóták sem mindig értesülnek a fegyveres kísérők jelenlétéről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást