Nyitókép: Pixabay

Változások jönnek a K&H SZÉP-kártyáinál

Infostart
2024. október 18. 06:48
A design letisztul, bankkártyához fog hasonlítani, a megkülönböztetés végett kap színes szélt.

Októbertől megújul a K&H SZÉP-kártya: a letisztult design mellett a kártya szélei is színezést kapnak - írja a vg.hu. A fizikai kártya feltűnőbb lesz a pénztárcában.

A K&H SZÉP-kártyát országszerte több mint 43 ezer elfogadóhelyen lehet alkalmazni, a szolgáltatók többségénél már digitális fizetéssel is.

Az év első 9 hónapjának eredményei alapján a K&H SZÉP-kártya forgalma megközelíti a 23 milliárd forintot, ami elmarad a tavalyi év hasonló időszakától, amikor is 23,5 milliárd forint volt a forgalom. A különbség oka egyértelműen az, hogy tavaly augusztustól kezdődően egészen év végéig hideg élelmiszer vásárlására is fel lehetett használni a juttatást, míg idén ez elmaradt. Ez az elérhető egyenlegen is jól látható, hiszen míg tavaly szeptemberben 6,3 milliárd forint volt a kártyabirtokosok által felhalmozott összeg, addig ez most megközelíti a 7,1 milliárd forintot.

A több mint 43 ezer K&H SZÉP-kártya-elfogadóhely között fokozatosan növekszik azoknak a száma, ahol már érintésmentesen – vagyis mobiltelefonnal és okoseszközökkel – is lehet alkalmazni a fizetési eszközt.

A K&H Bank 66,9 milliárd forintos, adózás utáni eredményt ért el 2024 első hat hónapjában, ami 87 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.