Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Új munkája lesz Bajnai Gordonnak

Infostart
2024. július 9. 07:48
Szeptembertől egy londoni pénzügyi vállalatot irányít majd.

Szeptember elsején Bajnai Gordon volt miniszterelnök beül a londoni Campbell Lutyens pénzügyi cég vezérigazgatói székébe - írja a vállalat közlésére hivatkozva a Telex. Andrew Sealey utódja lesz, aki 2003 óta látta el a vezérigazgatói pozíciót, miután 1990-ben csatlakozott a céghez. Andrew Sealey a továbbiakban a Campbell Lutyens igazgatóságának elnöke lesz, míg John Campbell, a cég egyik alapítója, az igazgatóság emeritus elnökeként folytatja munkáját.

A vállalat a világ egyik legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cége, mely elsősorban dollártízmilliárdokból gazdálkodó vállalatfelváráslási alapoknak segít befektetéseket találni.

Az elmúlt 10 évben Campbell Lutyens több mint 218 milliárd dollárt kihelyezésében vett részt tanácsadóként és tanácsolt magántőke-, magánhitel- és infrastruktúraalap-elhelyezések, másodlagos tanácsadás és GP tőketanácsadási megbízások formájában.

Bajnai Gordon 2010 előtt volt miniszterelnök Magyarországon egy éven át, korábban a Gyurcsány-kormány több miniszteri pozíciójában is feltűnt.