Nyitókép: Kenneth Cheung/Getty Images

Átlépett egy határt a Temu – lépett az Európai Unió

Infostart
2024. június 4. 05:24
Annyi uniós felhasználója lett a kínai webáruháznak, hogy mostantól meg kell felelnie a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályoknak.

Az Európai Unió pénteken közölte, hogy a Temu felhasználóinak száma meghaladta a 45 milliót. Ez azt jelenti, hogy az uniós jogszabályok értelmében nagy online platformmá, azaz VLOP-vá minősült, vagyis ettől kezdte a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályoknak (DSA) megfelelően szigorúbb szabályoknak kell megfelelnie. Jelenleg ebbe a kategóriába tartozik az Amazon, a Meta és a TikTok is – írja az economx.hu.

Az EU technológiai szabályozó hatóságaként működő uniós végrehajtó testület közleményében azt írta, mostantól kezdődően a kínai piactérnek négy hónapon belül meg kell felelnie a DSA szerinti legszigorúbb szabályoknak, azaz határozottabban kell fellépniük a platformon megjelenő rendszerszintű kockázattokkal, azaz illegális és káros tartalmak, valamint a hamisított termékek megjelenésével szemben.

A Temu tavaly áprilisban jelent meg az uniós piacon, az idén március 31-én zárult hat hónapban mintegy 75 millió átlagos havi aktív felhasználóval rendelkezett az EU területén.