Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Váratlanul erőre kapni látszik a német gazdaság

Infostart
2023. július 6. 20:43
Az előzeteshez képest a többszörösére nőtt az ipari megrendelések száma májusban Németországban.

A német ipari megrendelések jelentősen megugrottak májusban, a szövetségi statisztikai hivatal által közzétett adatok szerint a várakozásokat meghaladva 6 százalék felett nőttek az előző hónaphoz képest - írja a portfolio.hu.

A szövetségi statisztikai hivatal friss jelentéséből kiderült, hogy a német ipari megrendelések májusban jelentősen megugrottak, és felülmúlták az előzetes várakozásokat.

Az adatok szerint a beérkező megrendelések 6,4%-kal nőttek az előző hónaphoz képest, a szezonális és naptári eltérésekkel való kiigazítás után.

Ez a jelentős emelkedés jóval meghaladta az elemzők előrejelzéseit, akik a Reuters felmérése szerint mindössze 1,2%-os növekedésre számítottak.

Korábban már Magyarország kivételével életjeleket mutat az európai autópiac címmel lapunkban arról írtunk, hogy bizonyos területeken, így például az autóeladások terén pozitív előremozdulás tapasztalható az Európai Unióban. Az EU-ban az év első öt hónapjában 18 százalékkal nőtt az eladott új autók száma. A négy legnagyobb uniós autópiac közül Németországban pedig 10,2 százalékkal nőtt az új autók értékesítési száma, ami nyilvánvalóan hatással van az autógyártásra és így a teljes német iparra is.