A sima liszt kilója a magyar Lidlben bruttó 149 forint, Szlovákiában viszont 0,79 euró, ami kb. 319 forintnak felelt meg a g7.hu cikkének írása idején. Ezen tehát nyer a magyar vásárló, viszont ha itthon a magyar piaci áras lisztet vásárolja, akkor Szlovákia már olcsóbb, ekkor nettó 275-266 forint az arány. A lap az áfa nélküli árakkal számol a jobb összehasonlítás érdekében.
Az étolajnál is tekintélyeset bukik a multi Magyarországon, ami a bevételt illeti, a párkányi piaci ár ugyanis majd a duplája a hatósági áras magyarnak, 456-896 forint.
Meg szembetűnőbb a különbség a csirkehúsnál,
a farhát itthon nettó 285 forint, Szlovákiában azonban 731 forint,
a csirkemell legolcsóbb változatán nálunk 1428 forint a nettó bevétel, míg Szlovákiában már 2751.
A valós árú magyar csirkehús szinte minden esetben jóval olcsóbb (nettó és bruttó értékben is) a szlováknál, csak a felsőcomb drágább nálunk (bruttó 1693 forint Szlovákiában, 1998 forint Magyarországon).
A lap hasonlóan végig számolja az árakat a cukor, a tej és a sertéshús esetében is. Kivétel nélkül mindenütt a magyar hatósági áras termék "nyer".
Az viszont érdekes, hogy ezen termékek szabadáras verziói Szlovákiában jellemzően olcsóbbak.
A Lidl egy 1,5 százalékos tejen Magyarországon 25 forinttal többet keres, mint Szlovákiában.
A magyar vásárlót talán az vigasztalhatja, hogy a szabadáras kategóriában nálunk olcsóbb a lapocka és a karaj, az oldalasért viszont a szomszédba kellene menjen a spórolós magyar háziasszony.