Nyitókép: Robert Way/Getty Images

Fontos bejelentést tett Elon Musk a Tesláról

Infostart
2022. augusztus 16. 19:40
Már hárommilió autó rója az utakat, ebből Sanghajban gyártottak egymilliót – derült ki cégalapító twitjéből.

Habár Sanghaj autógyártása hónapokon át küzdött az alkatrészhiánnyal és a koronavírus miatti lezárásokkal, a Tesla-vezér friss bejelentése szerint a gyár 2019-es nyitása óta nagy számban sikerült új elektromos autókat gyártaniuk a cég helyi üzemében – írja a CNBC.

Musk vasárnapi twitje a sanghaji egymilliós gyártás mellett azt is felfedte, hogy már több mint hárommillió Teslát készítettek. A leszállított járműveik száma negyedévről negyedévre emelkedik, a második negyedévben ez a szám 254 695 volt, ami 26,5 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló adatához képest.

Mindez ugyanakkor azt is megmutatja, hogy a Tesla még mindig kis hal mennyiség tekintetében az autóiparban: például a Toyota 2021-ben 10 millió járművet gyártott, Korábban arról tett bejelentést a Tesla, hogy évről évre 50 százalékkal akarja megemelni a termelés volumenét.

Sanghaj mellett három Tesla-gyár működik: a kaliforniai Fremont mellett a texasi Austinban és Berlin mellett készülnek autóik.

Fremont a legnagyobb gyár: júliusban twittelt arról Musk, hogy kétmillió autó gördült itt le a gyártósorokról.

Júniusban arról beszélt a Tesla feje, hogy szeretné a sanghaji gyár kapacitását ismét régi fényében látni, valamint úgy fogalmazott, hogy Austinban és Berlinben jelenleg csak égetik a pénzt az ellátási lánc és a gyártás problémái miatt.

A Tesla-részvények 2022-ben közel 25 százalékkal estek, mivel a befektetők az infláció és a makrogazdasági aggodalmak miatt újraértékelik a gyorsan növekvő vállalatokat. Musk a múlt héten több mint hétmillió Tesla-részvényt adott el mintegy 6,88 milliárd dollár értékben, mivel peres ügyek kötik le a Twitter 44 milliárd dollárért történő megvásárlásáról szóló megállapodás felbontására tett erőfeszítései miatt.