A tőzsde eladja edukációs leányvállalatát

Infostart / MTI
2021. december 14. 17:40
A vevő a Budapesti Metropolitan Egyetem.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) megállapodott a Budapesti Metropolitan Egyetemmel a 2017-ben alapított edukációs leányvállalata, a Budapest Institute of Banking (BIB) értékesítéséről - közölte a BÉT.

A részvény adásvételi szerződés értelmében az oktatási intézmény a Budapesti Metropolitan Egyetem tulajdonába kerül - ismertették. A tranzakció a BÉT október 15-én tartott rendkívüli közgyűlése által elfogadott feltételek szerint zárult.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a BIB rövid idő alatt az eredeti stratégiai céloknak megfelelően a hazai pénzügyi, tőkepiaci oktatási piac megkerülhetetlen szereplője lett, jelentős nemzetközi együttműködésekkel. További jelentős fejlődéséhez az új tulajdonosi keret újabb lendületet adhat.

A tőkepiaci edukáció a Budapesti Értéktőzsde stratégiájának fontos eleme marad, amelyre a jövőben is kiemelt figyelmet kíván fordítani. A BÉT és a BIB között fennálló együttműködés jelen tranzakciót követően is folytatódik - jelezték a közleményben.

Hozzáfűzték: a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) portfóliójához illeszkedik a BIB képzési kínálata, valamint a két intézmény képzési koncepciója számos ponton megegyezik. A METU-n jelenleg is több pénzügyi képzés közül választhatnak a hallgatók.