Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az egészségipari beruházások révén az ország önellátása biztosított

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2021. november 24. 15:11
Workshopon mutatták be a kormány Egészségipari támogatási programjában részt vevő magyar vállalkozások a támogatás révén létrejött fejlesztéseket - számolt be a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Egészségipari támogatási programban 56 cég több mint 80 egészségipari fejlesztést hajtott végre 80 milliárd forintot meghaladó összegben. A Székesfehérváron rendezett kiállításon ezek a cégek a termékeiket mutatták be.

A Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a workshopon azt vizsgálták, hogy milyen szinergiákra és együttműködésekre van lehetőség az egészségiparban a vállalatok között, amely révén aztán

versenyképesebb terméket tudnak a piacra juttatni, biztosíthatják Magyarország ellátását, akár veszélyhelyzet vagy járványhelyzetek idején is.

Vajda Attila a Vajda-Papír Kft. fejlesztéséről azt mondta: 300 millió orvosi maszk legyártásához elegendő a kapacitás. A beruházási érték másfél milliárd forint volt, ehhez a kormány az program keretén belül egymilliárd forinttal járult hozzá. A maszkokat a belföldi és az exportpiacokon értékesíti a társaság.

Az új beruházások révén az ország önellátása biztosított, jövőben Magyarország nem függhet csak a külföldi szállítóktól - hangsúlyozta Vajda Attila, aki hozzátette, hogy a beruházások nagy része vidéken valósult meg, így a vidék megtartó erejét tovább tudta erősíti.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vajda Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást