Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Már csak két napot kell várniuk az emelt pénz utalására a nyugdíjasoknak

Infostart
2021. november 10. 10:20
Akik bankszámlára kapják a nyugdíjukat, azok a menetrend szerinti összeg mellett most pénteken kapják meg a visszamenőleges nyugdíjemelésből adódó többletet is.

Még októberben jelent meg a rendelet az idei extra nyugdíjemelésről, így novembertől – januárig visszamenőleg – a nyugdíjak és más ellátások összege 1,2 százalékkal emelkedik. A jogszabály szerint a január-október közötti hónapokra járó emelés összegét a novemberi ellátással együtt kell kifizetni az érintetteknek.

A tervezettnél magasabb infláció miatt járó nyugdíjkiegészítés mellett az idén fizet az állam nyugdíjprémiumot is, mivel a gazdasági növekedés meghaladta a törvényben előírt szintet. Az egyszeri juttatás összege egységesen 80 ezer forint.

Várhatóan november 12-én, vagyis most pénteken kapják meg a bankszámlájukra a pénzt azok, akiknek a Magyar Államkincstár utalni szokta az ellátást. Akik pedig postán kapják, az idei évre szóló kifizetési naptár szerinti időpontban juthatnak hozzá a rendes havi nyugdíjhoz és az extra pénzhez – írja a napi.hu.