Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az MKB távozó elnök-vezérigazgatója: 200 milliárddal nőtt a bank értéke

Infostart
2020. december 14. 14:27
Balog Ádám közleményben számolt be az MKB Banknál 2015-ben kapott reorganizáció leversenyzésével kapcsolatban elvégzett megbízatásáról. Közben az MKB Bank Nyrt. december 14-i rendkívüli közgyűlésén Barna Zsoltot választották meg a vállalat vezérigazgatói posztjára.

Mint írja, az MKB köré napjainkra komplex pénzügyi csoportot építettek fel, a vállalat 2016-os 37 milliárd forintnyi értéke, az idei év közepére 237 milliárd forintra emelkedett. A reorganizáció, évről évre javuló üzleti eredmények mellett, sikeresen megvalósult.

Az MKB eleget tett az Európai Unió valamennyi szakmai feltételének; részvényeit bevezették a Budapesti Értéktőzsdére, működése megfelel a pénzintézetekre vonatkozó nemzetközi előírásoknak.

Az eredményességet biztosító stabil pénzügyi folyamatok és az erős alapokon nyugvó, fenntartható üzleti modell együttesen teremtik meg a tartós és folyamatos növekedést lehetővé tévő digitális jövőkép alapjait – olvasható.

A költséghatékonyan működő MKB gondosan felépített, ennek köszönhetően stabil és jövedelmező értékpapír-portfóliót kezel, sikerrel őrzi a hagyományos erősségének számító vállalati, treasury és Private Banking pozícióit.

Az MKB Pénzügyi Csoport vállalatai Magyarország meghatározó szereplőivé fejlődtek saját területeiken, alkalmasak és készek a magasabb szintek elérésére is – fogalmazott Balog Ádám, hozzátéve, hogy az MKB sikeres reorganizációjára 2015-ben tett vállalását teljesítette, a feladatát elvégezte.