Nyitókép: WDnet Agency

Derűlátóbb az ingatlanpiac legnagyobb szereplője

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor
2020. augusztus 28. 06:58
Az ingatlanpiac már túl van a válság mélypontján, legalábbis erre következtet az egyik legnagyobb piaci szereplő, a Duna House csoport jelentéséből az InfoRádió által megkérdezett tőzsdei szakértő.

Korányi G. Tamás emlékeztetett, a Duna Houes Group az egyik legnagyobb ingatlanforgalmazó, -közvetítő és hitelközvetítő cég, amelynek vannak ingatlanfejlesztései is. Ezek közül egy több mint 300 lakásos projektje éppen most fordul termőre Óbudán, kezdve az értékesítéseket a harmadik negyedévben, miután rendelkeznek a használatbavételi engedéllyel.

A törzsei elemző a második negyedéves számokra kitérve megjegyezte: ugyan a cégcsoport konszolidált árbevétele a Covid-járvány ellenére is mindössze 8 százalékkal csökkent, megközelítve ezzel az 1,9 milliárd forintot míg az EBITDA (az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) már egyötödével, az adózott eredménye közel 40 százalékkal rosszabb a 2019-es hasonló időszakban mértnél. Ugyanakkor, miután nagyon jó volt az első negyedév, az első félévben az eredményoldalon alig 10 százalék az elmaradás.

Ráadásul a jelek szerint júliusban megélénkült az aktivitás az ingatlanpiacon,

„bekövetkezett a V-betű”,

természetesen nem az ingatlanárakat tekintve, mert azok épp ellenkezőleg mozdultak, de a piacon ismét mozgolódnak a vevők, ami egy ingatlanközvetítő cég számára inkább fontos, úgyhogy jó kilátások elé néz a cégcsoport – magyarázta a szakember. Ezért a Duna House úgy véli, az idei évre tervezett 857 milliós konszolidált, adózott eredményt, amit még a koronavírus előtt, januárban tervezett, azt el fogja érni az év során.

Ráadásul volt egy tizedelés, ami a likviditását némiképp javította, úgyhogy a Duna Houes részvényeinek 330 forintos árszintje még javulhat is, amihez persze újabb jó negyedévek is kellenek – jegyzte meg Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ingatlanpiac - Duna House – Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást