Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Szállodahajók népesíthetik be a budapesti Bálnát

Infostart
2020. június 26. 15:13
Szállodahajókat fogadó állomássá alakítaná a budapesti Szabadság híd és Petőfi híd között álló Bálnát a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) – jelentette be Guller Zoltán vezérigazgató az MTÜ podcastjában.

Guller Zoltán szerint az épület hasonló funkciókat tölt majd be, mint egy repülőtér. A szállodahajók oda érkeznek és onnan indulnak majd tovább, de az épületben állandó kiállítás, konferenciaterem, étterem és turisztikai információs központ is helyet kaphat. Lassan a közbeszerzést is kiírják a vezérigazgató szerint, a fővárossal is egyeztetnek már.

Turisták százezreit hordják évente Budapestre a szállodahajók, csak amerikai utasból félmilliót számoltak tavaly. A koronavírus-járvány nyomán visszaesett az ágazat, ez ad most időt arra a változtatásra, aminek a Bálna átalakítása is része – írja a podcast alapján a hvg.hu.

A rövid távú lakáskiadás – ezen belül az Airbnb – szabályozását is megemlítette Guller Zoltán. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jelezte, hogy az ágazat szabályozásra szorul, és ezt a koronavírus-helyzet miatt a vezérigazgató is indokoltnak látja. Részleteket azonban nem árult még el.