Nyitókép: Mohai Balázs

A tavaszi fesztivál és vásár vitte a hátán az első negyedévet

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2019. június 23. 20:30
Megközelítette a 3 milliót az év első négy hónapjában a kereskedelmi vendégéjszakák száma Budapesten. A legerősebb hónap az április volt – ismertette az InfoRádióban a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója.

A kereskedelmi szálláshelyek statisztikai adataiból az látszik, hogy bár csak finoman, de visszaesett a vendégforgalom az elmúlt évhez képest. Ha az arányokat nézzük, akkor pedig a nem kereskedelmi szálláshelyek forgalma felé billent a hangsúly a kereskedelmi szálláshelyekkel szemben, ismertette Bán Teodóra, amely nem azt jelenti, hogy a szállodaipar kevésbé jól teljesített.

Számszerűsítve a kereskedelmi szálláshelyen igénybe vett vendégéjszakáknak a száma megközelítette az egymilliót, a nem kereskedelmi szálláshelyekkel együtt ez 1,8 millió vendégéjszakát jelent, amely az ügyvezető igazgató szerint egy komoly eredmény.

Bán Teodóra kitért arra is, hogy

az elmúlt négy hónapos időszakot az április húzta fel, a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivállal és a Budapesti Tavaszi Vásárral egyetemben

- jegyezte meg az ügyvezető igazgató.

Utóbbi idén közel egy hónapon keresztül a Duna korzón, a Fővám téren, a Deák Ferenc téren és a Városháza parkban mutatta be azokat a tradicionális, magyar szellemi termékeket, értékeket, melyek nagyon jól pozicionálják Budapestet a nemzetközi viszonylatban, jegyezte meg.

A KSH legfrissebb felmérése alapján áprilisban a külföldi vendégek 4,0 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, a belföldiek által eltöltött éjszakák száma 2,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

A küldőországok tekintetében továbbra is brit dominancia figyelhető meg, látványosat lépett viszont előre Franciaország, Ukrajna és Írország is, nagyon komoly számban érkzetek vendégek ezekből az országokból.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bán Teodóra
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást