Nyitókép: Kollányi Péter

Brutális négyzetméterár hűti a siófoki ingatlanokra éhezőket

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2019. január 5. 08:03
A pénzügyi válság lecsengése után mára a Balaton minden szegletében magához tért az ingatlanpiac - mondta az InfoRádiónak az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Valkó Dávid hozzátette: az új építésű, társasházi lakások a legkelendőbbek.

Az ingatlanpiac nagyon válságálló terület volt a 2008 és 2013 közötti időszakban is. Budapest belső része és a Balaton volt az a két terület, ahol igazán nagy visszaesés nem történt. Sőt, az elmúlt öt évben a Balatonnál látványos volt a fellendülés - tudta meg az InfoRádió Valkó Dávidtól, az OTP Ingatlanpont vezető elemzőjétől, aki hozzátette, a befektetési célú ingatlanvásárlások esetében Budapest mellett a Balaton a második legkedveltebb célpont.

"A Balaton-parton belül vannak különbségek, és időben is van változás. Siófok már egy régi kedvenc, sok új projekt, új társasház épül.

Aki befektetésnek vesz, az elsősorban ilyen terméket keres: nagy társasházban akár egész évben kiadható ingatlant"

- húzta alá Valkó.

Az utóbbi időszakban Balatonfüred felzárkózott Siófok mellé, illetve a déli part távolabbi pontjai (Balatonlelle, Fonyód) is egyre keresettebbek, aminek részben az az oka, hogy

sokan nem akarnak bajlódni az ingatlannal kapcsolatos tennivalókkal, hanem egyből a pihenést szeretnék élvezni.

Új építésű ingatlannál - például Siófok esetében - ma már, mint Valkó rámutat, egymillió forintos négyzetméterárakkal lehet találkozni, ez pedig felhúzza a használt lakások négyzetméterárait is, és beindult a régi nyaralók "ráncfelvarrása" is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megélénkült a balatoni ingatlanpiac - Valkó Dávid
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást