Nyitókép: Faludi Imre

Van, ahol már ma kopogtathatnak a NAV revizorai

Infostart
2019. január 2. 09:56
Van, ahol már az év első munkanapján kopogtathatnak az adóhivatal ellenőrei. Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az év első napjaiban.

Baranya megye

A NAV munkatársai december 31. és január 6. között Komlón, Szigetváron, Mohácson, és a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket - derül ki az ADÓtraffipaxból.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint az áruk eredetét ellenőrzik. A hivatal fokozott jelenlétére számíthatnak a zöldség- és gyümölcskereskedők, a vendéglátóhelyek, az építőipari tevékenységet folytatók, valamint a piacokon, köztereken értékesítő adózók.

Baranya megyében a hivatal szakemberei kiemelten ellenőrzik a személyszállítókat is.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei az év első hetében ellenőrzik az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. január 2. és 4. között:

január 2. szerda: Debrecen
január 3. csütörtök: Debrecen
január 4. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. január 2. és 6. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

január 3. csütörtök: Bátonyterenye és környéke
január 4. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten vizsgálják a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019. januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakör: környezetvédelmi termékdíj

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával, importjával érintett adózók adókötelezettségeinek bejelentés, bevallás benyújtás, nyilvántartás-vezetés szabályszerű teljesítését vizsgálják.