A piros húsú fajták előnye azon túl, hogy jól néznek ki, a különleges íz és zamat, valamint a természetes piros színű almalé, almabor és egyéb termékek előállítási lehetősége (festékanyag hozzáadása nélkül) - írta a Freshplaza.com alapján az Agroinform.
A fogyasztók körében kifejezetten népszerűek a piros húsú fajták (korábban is nemesítettek már ilyet) a megjelenésük és általában kellemes, savanykás ízük miatt is. De ami ennél is fontosabb, ezeknek az almáknak a hagyományos fajtákénál magasabb a C-vitamin és az antocián- (antioxidáns) tartalmuk is, ami még egészségesebbé teszi őket.
Ebben az évben Franciaországban és Olaszországban több mint 100 hektár új ültetvényt telepítenek a piros húsú fajtákból. A Red Moon Alapítvány olasz, francia és holland almanemesítőkkel dolgozik együtt.