Újfajta gondok vannak az álláspiacon - újfajta cég nyújt megoldást

Infostart
2017. szeptember 28. 19:48
Az elmúlt havi adatok szerint 150 ezer meghirdetett pozícióból 100 ezer betöltetlen maradt, vagyis a hirdetések kétharmadában nem találnak egymásra az állást hirdetők és keresők. Ennek több oka is van.

A szellemi (fehérgalléros) és a fizikai (kékgalléros) dolgozók problémája jelentősen különbözik - közölte az InfoRádióban az allas.hu vezérigazgatója, Rácz István.

Az irodai és szellemi munkakörök hiányszakmának tűnnek, de sokszor inkább a munkaadók által biztosított körülmények nem követik le azt a dinamikus változást, ami a munkaerőpiacon most lezajlik. Akik ilyen pozícióban ülnek, gyakran

szívesen mozdulnának onnan, de a cégek sokszor nem tudnak vonzó alternatívát vagy előrelépési lehetőséget nyújtani

- mondta a szakember.

A fizikai munkáknál más problémával találkozunk: ott konkrétan nincsenek emberek, akik ezt a munkát elvégezzék, mert elmentek az országból.

Rácz István rámutatott: a gyorsaság, relevancia és a kapcsolatfelvétel elősegítésének fejlesztésével az Állás.hu képes akár 72 óra alatt megtalálni a megfelelő munkavállalót egy adott feladatkörre.

"Az az idő már elmúlt - bár még 2-3 évvel ezelőtt is jellemző volt -, hogy a a cégek által kitett hirdetésre 4-500 önéletrajz érkezett, és abból lehetett válogatni.

Most csak néhány jelentkezés érkezik, és ezeknek is kérdéses a relevanciája. Az Állás.hu egy öntanuló rendszert épített fel, amely kiszűri, hogy a kitűzött tudás- és tapasztalathalmazból melyek vannak meg a munkavállalónak, vagy melyek azok, amelyek hasonlók lehetnek az elvárthoz. Ez alapján

már a keresési fázisban megmutatja, hogy egy jelölt milyen eséllyel pályázhat az adott pozícióra.

Olyan megoldást kínálunk, amellyel már a hirdetés feltöltésekor megnézheti a munkaadó, hogy az Állás.hu adatbázisában milyen relevanciaszintű emberek állnak rendelkezésre, és a megfelelőeknek üzenetet küldhet. Így megfelelő munkavállalót találhatnak a cégek, és nem is kell megvárniuk, hogy jelentkezzen" - fejtette ki Rácz István.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az álláspiac új problémáit kell megoldani
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást