Vannak, akik mindig örülnek a hőségnek

Infostart
2017. augusztus 2. 18:49
Már most úgy látszik, hogy az idei szezon a tavaly nyárit is felülmúlja - közölte a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Hegyi Ákos szerint több mint 500 településen van valamilyen fürdő, de a számuk pedig tovább bővülhet. A szövetség illetékese szerint nehéz megoldani, de jó üzleti fogás, ha egy strand meghosszabbítja nyitvatartását a hőségben.

Úgy tűnik, hogy az idei a tavalyi, sikeres strandszezont is felülmúlja – mondta a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Hegyi Ákos hozzátette, főleg hétvégéken látszik, hogy

a külföldi és a hazai vendégek is használják a fürdőket.

„A külföldiek elsősorban a budapesti vagy a környékén, illetve az ország határához közel fekvő fürdőket keresik fel nagyobb számban. A belföldi vendégeknél pedig a Széchenyi- és Szép-kártya, illetve egyéb üdülési támogatások hatása érződik.”

Azokon a településeken, ahol valamilyen nyílt víz, gyógyvíz, fürdő, strand van, a látogatottság kiemelkedő – mondta Hegyi Ákos.

A fürdőzés összhangban van a turizmus növekedésével

– foglalta össze a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

„Most mennek majd leginkább szabadságra belföldön a magyarok. Ha ez a tendencia folytatódik, biztos, hogy növekedést könyvelhetünk el. Nem hiszem, hogy ez eléri a két számjegyet, de boldogok vagyunk, hogy most már harmadik-negyedik éve folyamatosan tud bővülni a fürdőszolgáltatásokkal kapcsolatos látogatószám és a fürdők bevétele.”

Hosszabb nyitva tartás

Bár nagyon nehéz megvalósítani, nem véletlen, hogy ezen a hétvégén is több fürdőben meghosszabbítják a nyitva tartást – hangsúlyozta Hegyi Ákos.

„Előre meghatározott ütemterv alapján, engedélyekhez kötve vagyunk nyitva, de a fürdők gazdasági érdeke, látogatószám-növelő lehetősége, hogy azoknak is lehetőséget biztosítanak, akik munka után szeretnének gyorsan hűsölni.”

A Széchenyi tervnek köszönhetően nő a fürdők száma, már 500 fölött van az olyan településeknek a száma, ahol valamilyen fürdőszolgáltatást nyújtanak – mondta a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Hegyi Ákos hozzátette, az is látszik, hogy a gyógyhelyek száma folyamatosan nő. A higiéniai és infrastrukturális körülmények évről évre javulnak.

„Várható, hogy tovább fog bővülni a fürdők, strandok száma.

Sok helyen érződik, hogy a vezetőség törekszik arra, hogy ne csak a jó időnek legyen köszönhető a forgalom növekedése. Ezáltal a fürdőszolgáltatások tovább erősítik a magyar gazdaságot, segítve ezzel a turizmust belföldön és külföldön is.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vannak, akik mindig örülnek a hőségnek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást