Demján Sándor a leggazdagabb magyar

InfoRádió / MTI
2007. október 3. 15:44
A leggazdagabb magyar 260 milliárd forintos vagyonnal Demján Sándor, a TriGránit társtulajdonosa, aki megelőzi Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját, akinek a vagyonát 140 milliárdra becsülik, valamint a 90 milliárdos vagyonnal rendelkező Várszegi Gábort, a Fotex tulajdonosát - derül ki a Napi Gazdaság "100 leggazdagabb magyar" címmel szerdán megjelent kiadványából.

Demján Sándor a TriGránit-csoport felértékelődésének köszönheti első helyezését, miután a TriGránit piaci értéke tavaly 1,6 milliárd euróra, azaz közel 400 milliárd forintra nőtt. A kiadvány megemlíti, hogy az üzleti sikerek mellett Demján Sándor a társadalmi felelősség vállalásból is kiveszi részét: többek között hátrányos helyzetű gyermekeket és roma tanulókat, valamint rossz anyagi helyzetben lévő nappali tagozatos egyetemi és főiskolai hallgatókat részesít ösztöndíjban az általa létrehozott alapítvány.

A negyedik helyen Leisztinger Tamás, a Forrás Rt. főtulajdonosa áll 70 milliárd forinttal, őt az ötödik helyen Széles Gábor, a Videoton Rt. elnöke követi 62,5 milliárddal.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató mellett, több jelenlegi és volt OTP bankos menedzser is megtalálható a TOP-100-as listán: az igazgatóság korábbi alelnöke, Spéder Zoltán a 20., Wolf László vezérigazgató-helyettes a 48., Braun Péter, az informatika korábbi vezetője a 78., míg Lantos Csaba nemrég távozó vezérigazgató-helyettes a 96.

A TOP-100-ban idén 4,3 milliárd forintos vagyonnal lehetett bekerülni, ennyit "jegyez" a 100. helyre sorolt Kieselbach Tamás műkereskedő.