Újabb APEH-razzia a Balatonon

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 13. 18:10
Több ellenőrzési akciót hajt végre a héten az APEH a Balaton környékén. A nyugta- és számlaadási ellenőrzések mellett nagy figyelmet fordítanak a munkavállalók foglalkoztatásának jogszerűségére.

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője elmondta: a razziákon a munkaügyi felügyelőség, a vámhatóság, és a fogyasztóvédelem munkatársai is részt vesznek.

Beke Ibolya hangsúlyozta: a nyugta- és számlaadási ellenőrzések mellett nagy figyelmet fordítanak a munkavállalók foglalkoztatásának jogszerűségére, és a bejelentés szabályszerűségére, így igyekeznek kiszűrni a feketén dolgozókat.

Az APEH regionális főosztályvezetője hozzátette: a vállalkozó üzletét - szabálytalanság esetén - akár 60 napra is bezárathatják.

Azokhoz a szolgáltatókhoz, amelyeket a július 19-e és 22-e közötti akcióban megbírságoltak, még a nyár vége előtt visszatérhetnek a revizorok.

Legutóbb július végén tartottak ellenőrzést a Balatonon az APEH revizorai, akkor összesen 23 millió forint bírságot szabtak ki. Kiderült, hogy éjszakánként a vendéglátóhelyek nagy része nem ad számlát.

A revizorok akkor csaknem 950 helyet ellenőriztek. Napközben a vendéglátóhelyek 35 százaléka nem adott nyugtát, éjszaka az ellenőrzött vacsorázó helyek és a diszkók csaknem 80 százalékában felejtettek el számlát adni.

Hajdú Miklósné, az APEH ellenőrzési főosztályvezetője az InfoRádióban július végén hangsúlyozta: a revizorok augusztus végéig folyamatosan ellenőrzik a balatoni helyeket, ettől azt remélik, hogy a vendéglátók szabálykövetőbbek lesznek.