Tovább vásárolja a MOL a saját részvényeit

InfoRádió / MTI
2007. június 26. 10:25
Több mint negyedmillió saját részvényt vásárolt a MOL hétfőn az ING Bank közreműködésével 27.871 forintos átlagárfolyamon.

A MOL múlt pénteki bejelentése alapján, 2007. június 25-én 251.331 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az ING Bank, mint befektetési szolgáltató közreműködésével 27.871 forint átlagárfolyamon.

A MOL a tőzsde honlapján kedden közölte: a tranzakciót követően a társaság 3.331.127 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.
Hétfőn a MOL közleményben tudatta, hogy nem tárgyal az osztrák ÖMV-vel az együttműködésről, mert a vállalat szerint a térség két legnagyobb olajcégének szorosabb együttműködése a régiós verseny megszűnését jelentené, ami egyértelműen előnytelen.

A magyar társaság hangsúlyozta: változatlanul saját stratégiáját kívánja folytatni, aminek célja a részvényesek érdekeinek védelme, valamint a fenntartható növekedés biztosítása.

Az ÖMV növelte a részesedését

Az ÖMV a hétvégén 10-ről 18,6 százalékra növelte részesedését a magyar olajipari vállalatban. Az osztrák vállalat vezérigazgatója hangsúlyozta: egyelőre nincs napirenden a MOL és az OMV egyesülése.

Az osztrák olajkonszern az átlagos piaci részvényenkénti ár közelében vásárolt MOL-papírt a hétvégén, a teljes vételár mintegy 1 milliárd eurót, azaz 250 milliárd forintot tett ki.