Üdülés a fogorvosnál, optikusnál

Infostart
2007. június 15. 07:15
Egyre szélesebb körben lehet felhasználni az üdülési csekkeket. A Nemzeti Üdülési Alapítvány már optikusokkal és fogorvosokkal is kötött szerződést.

Idén majdnem kétszer annyi alkalmazott kapott üdülési csekket, mint tavaly és az egyre bővülő felhasználhatóság, illetve a kiemelt adómentesség miatt a munkáltatók is egyre szívesebben alkalmazzák - mondta az InfoRádiónak Karácsony Mihály, az alapítvány elnöke.

Idén csaknem 750 ezer ember kapott ilyen csekket a munkaadójától, összesen 15 milliárd forint értékben.

Évente csaknem 30-40 százalékkal nagyobb értékben adnak el a csekkből, jelenleg már nincs olyan legálisan működő szállás, amely ne fogadná el.

Alkalmas fizetőeszköz az utazási irodáknál és számos távolsági közlekedési eszközön és a kultúra területén is egyre több helyen fizethetünk vele. Színházak, állatkertek, vidám parkok, fesztiválok csatlakoznak a programhoz.

Az alapítvány elmondta, hogy a jövőben valószínűleg egyre több egészségügyi ellátásért is fizethetünk üdülési csekkel. Jelenleg a mátraházai szanatórium fogadja el, és néhány fogorvossal illetve optikussal szerződött az alapítvány.

Hanganyag: Albert Dénes


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást