Önt megfelelően informálja a bankja?

Infostart
2007. május 16. 21:15
A kereskedők továbbra sem rettennek el a fogyasztók megtévesztésétől. A Gazdasági Versenyhivatal ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is ilyen ügyekben hozta a legtöbb határozatot. A legnagyobb bírságot pedig az autók kötelező biztosításával kapcsolatban szabták ki a biztosítókra.

Több mint 11 milliárd forintnyi bírságot szabott ki tavaly a Gazdasági Versenyhivatal - derül ki a GVH éves beszámolójából. Ebben egy nagy tétel szerepelt: az autók kötelező biztosítása kapcsán 6 milliárd 800 millió forintra büntették a biztosítókat - mondta el az InfoRádióban a hivatal elnöke.

Nagy Zoltán hozzátette: évről évre nagyságrendileg 200 ügyet bírálnak el. Közülük 80-90 a fogyasztók megtévesztésével kapcsolatos, nagyjából két tucat határozat pedig erőfölénnyel való visszaélés miatt születik.

Egyre gyakoribb eset azonban az, hogy egészséges termékként próbálnak eladni olyan élelmiszereket, amelyek valójában nem azok, a bankokra és a távközlési cégek értékesítésére pedig jellemzővé válik, hogy nem adnak elég információt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást