Könnyebb lehet felmondani a hűségszerződéseket

Infostart
2007. április 20. 14:45
Megkönnyítheti a távközlési szolgáltatókkal kötött hűségszerződések felbontását a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának legújabb határozat-tervezete.

A hatóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: azt vizsgálják, hogy a szerződésekbe - a szolgáltatók által beépített - kötbér-rendszer arányos-e azzal a kedvezménnyel, amelyet az ügyfeleknek kínál a társaság.

Márton György hangsúlyozta: a Nemzeti Hírközlési Hatóság automatikusan ellenőrzi az öt jelentős piaci részesedéssel rendelkező vezetékes szolgáltató hűségnyilatkozatát.

A szóvivő hozzátette: várhatóan két-három hónap múlva hozzák meg a határozatot, így leghamarabb nyár végén, ősz elején változhatnak a vezetékestelefon-hálózatból való kilépést megkönnyítő folyamatok.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság közleménye szerint a fogyasztók indokolatlan megkülönböztetésének minősül, ha a határozott idejű szerződés felmondását a szolgáltató egyoldalúan kikötött, a szerződés teljesítése során nyújtott kedvezményekkel, illetve a teljesítésre fordított költségekkel nem arányos és nem indokolt feltételekhez köti.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást