Egyszerűsödik a számhordozás

Infostart
2007. április 20. 05:10
A kormány döntése értelmében a jövőben az ügyfelek egyszerűbben és gyorsabban válthatnak telefontársaságot. A mobilkommunikációval kapcsolatos más döntések hatására valószínűleg egyre többen használnak majd internetes telefont - mondta a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője.

Szolgáltatóváltásnál az eddigi 14-ről 8 napra rövidül az ügyintézés ideje, egy hónapban pedig akár többször is átvihetik a számukat más szolgáltatóhoz az ügyfelek - döntött a kormány.

A jogalkotó szándéka az volt, hogy a folyamat fogyasztóbarátabb, gördülékenyebb és gyorsabb legyen, valamint az, hogy a verseny ezáltal is tovább erősödhessen a szolgáltatók között - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője.

Márton György hozzátette: ezentúl a szolgáltatóváltásra készülő ügyfélnek elég lesz csak az újonnan választott céghez elmenni.

2008. január 1-jétől lehetőség lesz az internetes hívásokat lehetővé tevő 0621-es számok hordozására is az ilyen szolgáltatást nyújtó cégek között - közölte a hírközlési hivatal munkatársa.

A hatóság eddig körülbelül 400 ezer ilyen, internetes telefonálásra szolgáló számot adott ki a szolgáltatóknak. Márton Györgynek arról nem volt információja, hogy ezek közül hányat használnak már az ügyfelek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője szerint van érdeklődés a szolgáltatás iránt, és azzal, hogy most több olyan lépés is történt, amelynek hatására lényegesen több olyan internet-előfizetés lesz, amelyhez nem kapcsolódik telefonszolgáltatás, egyre többen használják majd ki az internetes telefonálás lehetőségét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást