Iparkamara: uszodaépítés helyett a vállalkozásokat segítsék

Infostart
2007. február 22. 19:39
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésével, és az európai uniós források optimális felhasználásával lehetne eredményesen javítani a magyar gazdaság helyzetén.

Parragh László, a kamara elnöke elmondta: az uniós forrásokból többet kellene fordítani a gazdasági fejlesztésekre, és kevesebbet a közösségi beruházásokra.

Mint mondta, ha gazdaságfejlesztésre a tervezett kétszeresét fordítanák, azzal 35 ezer munkahelyet lehetne megmenteni, és az alacsony gazdasági teljesítmény időszaka is jelentősen rövidülne.

Parragh László úgy fogalmazott: ha a pénzt ehelyett inkább uszodaépítésre fordítják, akkor elképzelhető, hogy rövid időn belül ezek fenntartása is gondot okoz. Míg ha az ilyen jellegű beruházásokat elhalasztanák, akkor azokat később a gazdasági eredményekből is meg lehet majd valósítani.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, egyetértett Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével abban, hogy a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésével, és az Európai Uniós források optimális felhasználásával lehetne eredményesen javítani a magyar gazdaság helyzetén.

Szili Katalin a gazdaság javításáról rendezett ülés után elmondta: javasolni fogja, hogy ismét jusson szerep a kamaráknak a gazdasági döntéshozatalban.

Elmondta azt is: javaslatot kért a kamaráktól arról, hogy a testületek szerint hogyan kellene felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szili Katalin, az Országgyûlés elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást