Tanulmánykötet jelent meg a romák foglalkoztatási esélyeiről

Infostart
2007. február 13. 22:32
A cégek társadalmi felelősségvállalásának egyik példája az a ma megjelent tanulmánykötet, amely a romák foglalkoztatási esélyeiről szól, és amelynek megjelenését három magáncég összefogása tette lehetővé.

A kötet megjelenésének egyik támogatója, a Holcim Hungária Zrt., amely magyarra fordította a tanulmányt - mondta az InfoRádiónak a vállalat szóvivője.

Márta Irén hozzátette, a kötetet az Ernst & Young (könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat) készítette, amely tizenöt cég foglalkozáspolitikai gyakorlatát mutatja be, a nyomtatás költségeihez pedig a Szerencsejáték Zrt. járult hozzá.

A szóvivő elmondta: a Holcim azért segédkezett a tanulmány kiadásában, mert a cég számára nem csupán ideálként fontos a fenntartható fejlődés, hanem sokat is tesz ezért, ennek pedig egyik összetevője az esélyegyenlőség a foglalkoztatáspolitikában, ami kiemelten aktuális a romák esetében.

Márta Irén úgy véli: sok vállalatnál megvan a cselekvési szándék, a módszerek azonban hiányoznak. Hozzátette: fontos, hogy a kormányzati, társadalmi és gazdasági szféra hatékonyan működjön együtt a kérdésben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást